Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Івано-Франківській міській дитячій лікарні надаватимуть хірургічні послуги для малюків. Відео

Івано-Франківськ

У Івано-Франківській Міській дитячій клінічній лікарні знакова подія. Відтепер у діагностично-консультативному відділенні спеціалісти зможуть проводити невеликі хірургічні втручання. Кабінет оснащений усім необхідним, щоби лікарі змогли легко та безпечно виконати хірургічну маніпуляцію маленьким пацієнтам.

«Оскільки у лікарні є прийоми спеціалістів хірургічного профілю, нам потрібен надзвичайно був такий процедурний кабінет. Для маніпуляцій, які надають хірург, уролог, ортопед, дерматолог можуть зараз у цьому кабінеті проводити мінімальні хірургічні процедури. В нас тут є дві кімнати. Це є кімната прийому лікаря. А наступна – кімната, оснащена хірургічною лампою, операційним столом та електрокоагулятором», – каже завідувачка відділення діагностично-консультативного відділення Міської дитячої клінічної лікарні Леся Гончарик.

У переліку процедур – видалення за допомогою електрокоагулятора новоутворень на шкірі (папілом чи бородавок),  урологічні малі операції у хлопчиків та інші хірургічні маніпуляції. Цей кабінет у міській дитячій лікарні був радше необхідністю. Адже, маючи спеціалістів, у лікарні не могли надати необхідної допомоги. Натомість направляли на такі операції до обласного медичного закладу або до приватних клінік.

«У результаті, я зрозуміла, щоби ми не втрачали пацієнтів і могли бути конкурентно здатними на нашому ринку медичних послуг, то таке приміщення і таке обладнання ми маємо зробити і закупити. Звернулася до міської влади за підтримкою і допомогою в плані закупівлі саме цього апарату – електрокоагулятора медичного, з яким безпосередньо працюватимуть мої працівники. Все, що ми заробляємо, ми використовуємо ефективно, якісно і кожну копійку рахуємо», – розповідає директорка Міської дитячої клінічної лікарні Ольга Бойчук.

Електроакоагулятор для закладу придбано за кошти з міського бюджету. Натомість лікарня за власні гроші зробила у кабінеті ремонт та оснастила усім необхідним. 

«Дуже добре, що наші медичні заклади оновлюються, завдяки тому, що гарно працюють медики, відповідно кошти виділяє Національна служба здоров’я України, а місто допомагає. І тим більше, міська дитяча клінічна лікарня сьогодні має велике навантаження. Приємно, що з року в рік ми маємо оновлення саме нашої дитячої лікарні. Вона стає зовсім іншою. Так, ще роботи попереду багато, але чимало вже зроблено з різних джерел. Це і міжнародні кошти, і кошти громади, і кошти Національної служби здоров’я України. Тому працюємо, щоби медичні заклади ставали кращими», – резюмує міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Новий процедурний кабінет значно спрощує процес лікування малечі та надає можливість лікарні розвиватися. Тепер маленьких пацієнтів можна комплексно пролікувати в одному медичному закладі.    

«За останні роки лікарня дуже суттєво змінилася, тому що тут з’явилися такі нові функції як реабілітація, сучасна апаратура для лікування. І дуже добре, що адміністрація створила такий кабінет. Це, власне, така мікрохірургія, де в цій операційній надаватимуться ті послуги, які є вкрай затребуваними. В першу чергу, ми говоримо про консультації уролога для дітей. Це для хлопчиків є дуже важлива річ і багато батьків звертаються за цією послугою. Раніше вони могли отримати ці операційні мікропроцедури в приватних закладах. Ми розуміємо, що місто іде на зустріч і ми робимо це в наших комунальних закладах», – каже народна депутатка України Оксана Савчук.

Нова амбулаторна хірургічна послуга уже доступна у міській дитячій лікарні. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua