Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківську відбувся семінар педіатрів

30 вересня в Івано-Франківській обласній філармонії за участю педіатрів області відбувся семінар на тему «Проблемні питання профілактики та лікування інфекційних і соматичних захворювань у дітей».

Як зазначають організатори заходу, такий цикл наукових семінарів проводиться в рамках Європейського тижня імунізації, мета якого – удосконалення організаційної роботи з питань імунопрофілактики та інфекційних хвороб.

Із привітальним словом виступила головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації з педіатрії Лідія Сенюта. Вона підкреслила важливу та відповідальну роль педіатричного напрямку, а також відзначила трьох найкращих педіатрів подяками та подарунками.

Декілька інформативних доповідей представив доктор медичних наук, професор В’ячеслав Бережний, завідувач кафедри педіатрії № 2 Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика. Розглянуто сучасний стан питання щодо проблем лікування проявів респіраторних інфекцій у дітей. Також професор В. Бережний наголосив на ефективності вітамінно-мінеральних комплексів у педіатричній практиці.

Актуальну тему про гельмінтози у дітей підготував для семінару доктор медичних наук, професор, головний позаштатний спеціаліст із дитячих інфекційних хвороб Міністерства охорони здоров’я України, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Сергій Крамарьов. Зокрема, основну увагу було приділено сучасним підходам до профілактики та лікування. Окрема лекція С.Крамарьова була присвячена штрихам до діагностики, лікування та профілактики найбільш розповсюджених інфекційних захворювань у дітей.

«Фізіологічні підходи до профілактики і лікування найбільш розповсюджених захворювань у дітей» — тема доповіді доктора медичних наук, професора Галини Бекетової, завідувача кафедри дитячих і підліткових захворювань Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика.

Під час свого виступу професор, доктор медичних наук, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології захворювань Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика Людмила Чернишова провела майстер-клас з протоколів лікування ГРВІ та їх ускладнень. Також фахівець детально висвітлила сучасні проблеми вакцинопрофілактики у дітей.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua