Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківську судитимуть шахрая, котрий, видаючи себе за слідчого, ошукував містян

Прокуратура Івано-Франківська скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 25-річного жителя Львівської області, котрий виманював кошти в іванофранківців. 

У ході досудового розслідування встановлено, що зловмисник упродовж грудня 2014 – січня 2015, видаючи себе за працівника правоохоронного органа та обіцяючи непритягнення до кримінальної відповідальності, виманив у мешканців Івано-Франківська 5 тис. дол. США  та 72 тис. грн.

Представляючись слідчим міліції, молодик у телефонній розмові повідомляв, що хтось із родичів вчинив правопорушення і для  уникнення відповідальності необхідно терміново передати кошти.

Таким чином він ошукав 10 іванофранківців. Одну з жертв зловмисник повідомив, що її син вчинив ДТП, у якому постраждала дитина, і виманив у неї понад 51 тис. грн, яку жінка зібрала для лікування хворого молодшого сина.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190 (“Шахрайство”) та ч.2 ст. 15 (“Замах на злочин”) КК України скерували для розгляду до Івано-Франківського міського суду.  

Варто також зазначити, що правопорушник раніше був неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів.  

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua