Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківську студенти-іноземці декламували вірш Івана Франка

Сьогодні, 26 квітня, у Музеї мистецтв Прикарпаття з нагоди відзначення 160-річчя з дня народження Каменяра презентували виставку графіки і живопису “Іван Франко у творах митців”, пише Галка.

 Головний зберігач фондів музею музею Віктор Доскалюк зауважив, що виставка покликана показати велич і міць Івана Франка та популяризувати його творчість. На ній представлений 51 твір, серед яких роботи прикарпатських митців Лободи, Сахра та інших. Картини виконані в різних техніках, але всі об’єднанні однією тематикою – зображенням життя і творчості Франка.

Голова Івано-Франківської обласної організації Спілки письменників України Євген Баран підкреслив унікальність виставки і потребу у звеличені постаті поета.

“Я дивуюся людям, які хочуть змінити назву міста. Франко – це велетень слова, велетень думки. Дякую музею за відкриття року Каменяра на Прикарпатті”, – прокоментував літературний критик.

Працівниця музею, яка організувала літературну частину заходу, Тетяна Малик зазначила, що творчість Франка є досягненням не тільки українським, а й світовим. Тому вірш поета читали вихідці з Анголи, Камеруну, Кудистану, Іраку та інших країн – це студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Викладач української мови Ірина Литвин навчає студентів мови півроку. Вірш про любов “Чому являєшся мені у сні” готували близько двох тижнів. На захід завітали близько 18 осіб, 8 з них декламували поезію.

Також учениці школи №3 розповіли вірш каменяра польською мовою. Присутнім сподобалося, тож на оплески вони не скупилися.

Працівники музею подякували за чудовий виступ і запросили прикарпатців відвідати цікаву виставку.

https://www.youtube.com/watch?v=1gqeMc9apYs
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua