Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківську проти грипу вакцинують медпрацівників

Оскільки в осінньо-зимовий період актуальними темами стають грип і вакцинація проти нього, для запобігання захворюваності в міській поліклініці №1 проводиться щеплення працівників проти грипу. На 6 листопада уже вакциновано 30 осіб.

За словами медиків, щеплення проти грипу знижує ризик захворіти майже вдвічі. А якщо людина все ж таки захворіла, то хвороба переноситься легше: симптоми не такі важкі, ризик ускладнень мінімальний. Завдяки масовій вакцинації кількість летальних випадків скорочується майже в два рази.

Щеплення варто робити усім, крім немовлят до 6-ти місяців, за відсутності протипоказань. Але перш за все рекомендується зробити щеплення людям із груп ризику захворюваності. До груп ризику належать люди з ослабленою імунною системою і ті, хто контактує з хворими: медичні працівники, вагітні жінки в другому чи третьому триместрі (за рекомендацією лікаря), діти, починаючи з шестимісячного віку, і дорослі з хронічними захворюваннями (дихальної системи, серцево-судинні), літні люди.

Крім того, щеплення проти грипу рекомендується людям, які перенесли хіміотерапію, тим, хто працює (навчається) в чисельних колективах, жителям гуртожитків, будинків престарілих та особам, які перебувають в місцях позбавлення волі.

Зазвичай щеплення роблять приблизно за місяць до розпалу захворювання – в жовтні-листопаді (для нашого клімату). За час до початку можливої епідемії у щеплених людей формується стійкий імунітет до вірусів грипу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua