Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківську представили книги Віктора Неборака

2 квітня, в Івано-Франківську відбулася зустріч із відомим письменником Віктором Небораком. Захід приурочений 30-річчю легендарного літературного угруповання «Бу-Ба-Бу». Нещодавно письменник утретє перевидав книгу “Бу-Ба-Бу” та написав автобіографічну повість “Колишній Інший”, пише ГК.

«Це не підручник, не лекційний курс і навіть не спогади про леґендарне літературно-атракційне угруповання, до якого, крім Віктора Неборака, входять також такі відомі літератори, як Юрій Андрухович й Олександр Ірванець. 

“Андрухович запропонував зробити щось, що мало б поєднувати творчість метафористів і сповідальників (симоненківців-олійниківців). Книга мала б поєднувати три “б” – бурлеск, буфонад і бутафор, – стверджує автор. – “Бу-Ба-Бу” – первинне слово, перший звук, який може вимовити дитина. У цьому присутня певна філософія”.

Віктор Неборак припинив писати книгу в 1999 році, тому що, за його словами, він не хоче писати про втрату близьких людей. Останній вечір був проведений у Рівному в 2013 році в приміщенні муздрамтеатру.

Також на зустрічі представили автобіографічну книгу “Колишній Інший”, у якій Неборак описує своє життя від дитинства до періоду, коли він викладав українську літературу школярам на Донбасі. У книзі можна дізнитись про життя місцевих мешканців, адже під час 9-місячного перебування на Донбасі він багато подорожував.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua