Онлайн TV FM радіо FM пауза

Територіальна громада Франківська матиме новий Статут

Сьогодні, 26 лютого, відбулася прес-конференція секретаря Івано-Франківської міської ради Миколи Вітенка, начальника експертно-аналітичного відділу міської ради Станіслава Козлова та керівника регіонального відділення Інституту політичної освіти Тараса Случика з приводу розробки нової редакції Статуту територіальної громади міста Івано-Франківська та положення про місцеві ініціативи, пише Галицький кореспондент.

Під час прес-конференції було представлено основні положення нової редакції Статуту територіальної громади міста Івано-Франківська та порівняння проекту із нормами місцевої ініціативи, що функціонують у інших містах Україні.

Секретар міськради Вітенко зазначив, що у старій редакції Статуту вказано, що для того, аби ініціювати громадські слухання, потрібно зібрати підписи 10% мешканців Франківська, що практично неможливо. “Зараз громадські слухання є фікцією, на них нічого не вирішується, я це розумію.Ми пропонуємо, аби 300 людей могли зініціювати громадські слухання. Наприклад, аби вирішити питання забудови біля багатоквартирного житлового будинку не потрібно збирати півміцста,це питання зможуть вирішувати жителі одного будинку”, – анонсував Микола Вітенко.

“Це можливість для громади ініціювати проекти рішень міської ради.Завдання влади – дати громадянам шанс, а громада вирішить, чи варто ним користуватись”, – зазначив Тарас Случик.

Станіслав Козлов підкреслив, що нову редакцію Статуту розробили для громади міста і спільно з громадою. “4 березня відбудуться громадське проекту Статуту. Він є на сайті міської ради. До 12 березня прийматимемо проектні заявки, тому закликаємо мешканців Івано-Франківська долучитися до обговорення!”,  – сказав працівник міської ради.

Також під час прес-конференції буде оголошено про початку міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства у 2015 році, умови участі у конкурсі та терміни прийому проектних заяв.

За словами Вітенка, метою цього конкурсу є не акції чи ремонт дахів, а навчити людей до самоорганізації та самореалізації.Отже, заявки на конкурс до 31 березня у міській раді прийматимуть від громадських та благодійних організацій.

Цікаво, що під час прес-конференції оригінальна жінка з посвідченням журналіста спробувала довести присутнім, що територіальної громади Івано-Франківська як юридичної особи не існує, а міська рада тривалий час була нелегітимною. Зазначимо, що свій виступ журналістка знімала ни виключений фотоапарат, лише інколи вмикаючи його на декілька хвилин. Навіщо тримати фотоапарат, з якого не велась відеозйомка, жінка не пояснила.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua