Онлайн TV FM радіо FM пауза

Стали відомі деталі резонансної справи щодо “кришування” наркоторгівлі працівниками Нацполіції

У середу, 18 травня, в Управлінні Служби безпеки України в Івано-Франківській області відбувся брифінг стосовно затримання двох посадовців Національної поліції, яким оголошено підозру у «кришуванні» наркобізнесу, пише ГК.

Івано-Франківський міський суд задовольнив клопотання прокуратури області про обрання запобіжного заходу у виді взяття під варту стосовно начальника відділу територіального Управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України.

Вказане клопотання прокуратура внесла 16 травня. Альтернативою перебуванню під вартою суд визначив заставу у розмірі 4 млн 823 тис грн. Йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 (Незаконне зберігання з метою збуту наркотичних засобів)  Кримінального кодексу України.

IMG_2602

Йдеться про факт, який викрито 13 травня 2016 року прокуратурою області спільно із співробітниками СБУ та внутрішньою безпекою Нацполіції при проведенні обшуків у приміщеннях відділу територіального Управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції в Івано-Франківську.

Наразі досудове розслідування триває, перевіряється причетність посадовця до вчинення інших правопорушень. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Івано-Франківської області.

IMG_2612

Як повідомив на брифінгу начальник ГУ СБУ в Івано-Франківській області Петро Дідух, обом затриманим оголошено про підозру – начальнику відділу і його заступнику. Про внесення застави правоохоронцям наразі нічого не відомо.

За словами прокурора області Владислава Братюка, за період 2015-2016 рік на Прикарпатті було викрито та затримано чотири організовані злочинні організовані групи, що займалися збутом наркотичних речовин. 33 особам було повідомлено про підозру, засуджено за аналогічні злочини 11 осіб. Окрім того, викрито чотири нарколабораторії.

Владислав Братюк також повідомив, що в квітні 2016 року було перекрито потужний канал поставок з країн ЄС пігулок з вмістом наркотичних речовин.

IMG_2598

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua