Онлайн TV FM радіо FM пауза

Справа чиновника Чупірчука: Свідок каже, що в неї вимагали не тільки хабар, а допомогу на АТО

В Івано-Франківську розпочалось судове засідання у справі голови Фонду комунального майна Богдана Чупірчука, якого звинувачують у хабарництві.

Засідання розпочалося із заслуховування свідка, у якого вимагали хабар, повідомляє Бліц-Інфо.

Зі слів свідка, вона працює у картинній галереї у Львові. Її керівництвом було прийнято рішення відкрити галерею в Івано-Франківську, тож її направили до нашого міста знайти відповідне приміщення.

«13 лютого я приїхала в Івано-Франківськ. Надалі мене записали на прийом до заступника міського голови Зіновія Фітеля. Він познайомив мене з двома підприємцями які здавали приміщення, однак вони не влаштували мене. Опісля мене направили на прийом до Чупірчука. Найкраще нам підійшло приміщення,яке знаходилося на стадіоні Рух. Воно не потребувало значних капіталовкладень для ремонту. Але протягом місяця коли ми спілкувалися були проблеми з документами», – розповіла свідок.

З її слів, після засідання міськвиконкому 27 лютого, були озвучені негласні умови щодо “подяки”. Після чого вона написала заяву в міліцію.

«Коли я  в черговий раз приїхала до Івано-Франківська, знову виникли проблеми з документами. Ми сиділи в кав’ярні 27 лютого поблизу Фонду комунального майна з Чупірчуком. Тоді я спитала у нього чи вистачить 3 тисячі доларів для вирішення організаційних питань та оплати оренди. Він сказав, що так. Опісля у кабінеті голови Фонду комунального майна близько о 18:00 жестами рук було озвучено суму “подяки”. Також була озвучена сума у гривнях, яку я повинна була перевести на допомогу воякам АТО», – розповідає свідок.

За її словами, Чупірчук жестами рук показав у яку валюту та скільки потрібно дати. Спочатку було озвучено 3 тисячі які потрібно дати «наверх», а 20 тисяч гривень на допомогу АТО та 1 тисячу йому.

«Гроші зі Львова привіз водій підприємства у якому я працюю. Опісля, я віднесла їх до УБОЗу. А 12 березня у автомобілі Чупірчука на вокзалі передала йому гроші», – зазначила свідок.

Вона зауважила, що при передачі грошей ввівся відеозапис.

Нагадаємо, 12 березня на гарячому під час отримання хабаря працівниками УБОЗу було затримано директора міського Фонду комунального майна в Івано-Франківську Богдана Чупірчука. Він  вимагав від підприємця неправомірної вигоди у вигляді грошей в сумі 5 000 доларів США та 7 500 гривень за сприяння позитивного вирішення питання надання в оренду нежитлового приміщення для здійснення підприємницької діяльності на території стадіону «Рух».

Його підозрюють у злочині, передбаченому частиною 3 статті 368 УКУ “Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua