Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сьогодні судитимуть журналіста Коцабу за держзраду

У понеділок, 6 квітня, о 15.30 в приміщені Івано-Франківського міського суду відбудеться підготовче засідання у кримінальному провадженні стосовно Руслана Коцаби.

Про це повідомляє «ПравдаІФ» з посиланням на прес-службу суду.

Зокрема, 30 березня до Івано-Франківського міського суду надійшов обвинувальний акт щодо мешканця Івано-Франківська, Коцаби Руслана Петровича, 1966 року народження, якого досудове слідство обвинувачує у вчинені злочинів передбачених ч. 1 статті 111 КПК України та ч.1 статті 114 (1) КПК України.

Із суддів Івано-Франківського міського суду сформовано колегію, яка слухатиме кримінальну справу щодо вказаного громадянина та визначено дату і час підготовчого засідання.

«Враховуючи широкий інтерес громадськості та ЗМІ до кримінальної справи Коцаби Р. П., Івано-Франківський міський суд зобов’язується через свою прес-службу інформувати суспільство про перебіг даного провадження», – зазначили в суді.

За висновками судово-лінгвістичної експертизи, йдеться в обвинувальному акті, заклики до відмови від мобілізації «об’єктивно є однією з форм підривної діяльності проти України на шкоду її обороноздатності у сучасних умовах».

Руслану Коцабі за звинуваченням у державній зраді загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої, за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 8 лютого журналіста Руслана Коцабу арештували. Івано-Франківський міський суд залишив Руслана Коцабу під вартою на 60 днів, до закінчення досудового слідства.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua