Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатський журналіст Руслан Коцаба не розуміє, чому за нього взялось СБУ

Прикарпатський журналіст Руслан Коцаба не розуміє чому за нього взялось СБУ. На своїй сторінці у фейсбуці він опублікував інформацію, де відверто обурюється з юридичної неграмотності «псевдопатріотів».

Нагадаємо, що Івано-Франківського журналіста звинувачують у сеператизмі та заклику до ігнорування мобілізації, пишуть Версії.

СБУ відкрила кримінальне провадження проти журналіста за відеозвернення до Президента України, де активіст закликає українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, (мотивуючи таку відмову тим, що в Україні не оголошений військовий стан, а лише АТО, на яку не може бути мобілізації). Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.111 КК України (державна зрада).

21 січня російська служба ВВС на своєму сайті опублікувала текст із назвою «Мобилизация на Украине: отказники и добровольцы». Не забули російські журналісти згадати в своєму матеріалі і Руслана Коцабу та його відеозвернення про відмову від мобілізації.

«В эмоциональной и несколько спонтанной видеозаписи Коцаба заявляет, что людей нельзя убивать только за то, что они хотят жить отдельно. Он также уверяет, что на Донбассе “почти нет” российских регулярных войск. В комментарии Украинской службе Би-би-си он пояснил, что, по его мнению, там воюют преимущественно ополченцы, наёмники и российские спецназовцы, которые официально находятся в отпуске. А регулярные войска, говорит журналист, заходят на территорию Украины временно и обычно обстреливают украинские позиции с российской территории», – пише видання ВВС.

 коцаба ВВС

 Сам журналіст вважає, що ця публікація крок до перемоги.

 «Російська служба ВВС теж поставила моє інтерв’ю! Перший тайм я виграв, але до нашої перемоги ще дуже далеко», – написав на своїй сторінці у Фейсбук Руслан Коцаба.

Крім того, ввечері 23 січня на львівському телеканалі ZIK транслювали програму «Прямим текстом», темою була чергова хвиля мобілізації. Журналіст Руслан Коцаба виступив гостем та взяв активну участь в обговоренні. Оскільки за останні декілька днів виникла буря різних думок та емоцій навколо його прізвища у зв’язку з відвертою заявою. Коцаба повідомив, що всі звинувачення лише на словах, ніяких дзвінків чи повідомлень не має.

«Звинувачення в ухиленні від військової служби та державній зраді – це серйозні статті. Державна зрада – важкий злочин проти держави і  карається позбавленням волі строком від 10 до 15 років. Але ніхто мені ще не дзвонив, і не говорив нічого», – сказав журналіст.

І додав, що за державну зраду якщо і має хтось відповідати, то це в першу чергу ряд політиків та чиновників.

«Я не відрікаюсь ні від жодного свого слова у відео зверненні.  Я і надалі підтверджую, що я проти мобілізації у мирний час. Якщо з мене хочуть зробити державного зрадника, то я піду в тюрму. Я чоловік, і треба відповідати за свої слова. Але в той же час я хочу, щоб за державну зраду відповів Турчинов, Яценюк – за здачу Криму (за п’ять днів 220 військових частин на півострові підняли російський прапор), Гелетей і вся генеральська шушера – за Іловайський котел та Волноваху, нехай відповість Юлія Тимошенко за всі «драконівські газові угоди», які поставили Україну в дуже не зручну позу», – сказав Руслан Коцаба.

Він пояснив, що своїм відеозверненням підсвідомо хотів спровокувати таку хвилю обговорень цієї теми. Про мобілізацію люди щодня говорять на кухні, а Коцаба просто виніс її в інформаційний простір.

«З інформаційної площини перенести мої слова  в кримінальну площину, минаючи політичну – не розумно», – вважає журналіст.

Руслан Коцаба переконаний, що про  мобілізацію треба говорити пізніше, спершу треба, щоб наш головнокомандуючий зібрав усіх своїх міністрів та оголосив про початок мирних переговорів.

https://www.youtube.com/watch?v=nKw_FtgeUA0
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua