Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатських жінок до війська наразі не мобілізують. Беруть добровольцями

Під час часткової мобілізації, оголошеної Указом Президента з 20 січня, жінок не рекрутують до війська за повістками. Братимуть лише з доброї волі.

Про це повідомив т.в.о. Івано-Франківського облвійськкомату полковник Олег Мороз на прес-конференції з питань мобілізації, пише Курс.

“Мобілізовувати жінок з тим, щоби готувати військових для участі у атритерористичні операції – таке завдання перед військкоматами наразі не стоїть”, – повідомив Олег Мороз.

Але якщо жінки будуть зголошуватися добровільно, додав воєнком, то “звичайно, ми створимо для них окремий підрозділ”. Так само як і чоловіки, жінки-добровольці пройдуть 20-40-денну підготовку у спеціальних навчальних центрах ЗСУ. І лише після цього їх будуть напряавляти в зону бойових дій. 

Натомість військкомати запросять військовозобов’язаних жінок віком до 50 років поновити свої зобов’язання.

Від моблізаційної підготовки та мобілізації, відзначив Олег Мороз, узагалі звільняються жінки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років. Та жінки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина-інвалід І чи ІІ групи, до досягнення нею 23 років. Такі жінки можуть бути призвані на військову службу у разі їхньої згоди і тільки за місцем проживання.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua