Онлайн TV FM радіо FM пауза

Представники ОБСЄ прийшли на суд у справі франківського блогера Коцаби

На підготовче засідання у кримінальній справі проти скандального франківського блогера Руслана Коцаби прийшли десятки журналістів, громадських активістів, членів місії ОБСЄ.

Як повідомляє Курс, в Івано-Франківську розпочався суд над звинуваченим у державній зраді та шпигунстві блогером Русланом Коцабою, автором відеоролика із закликами до зриву мобілізації.

На підготовче засідання до Івано-Франківського міського суду прийшли десятки представників ЗМІ, громадських організацій, члени місії ОБСЄ, які працюють в Івано-Франківську. 

Захищати Коцабу до Івано-Франківська прибула відома своїми симпатіями до сепаратистів адвокат Тетяна Монтян, яка ще вчора перебувала на території самопроголошеної ДНР. Головуючий на суді – суддя Володимир Попович.  

Руслан Коцаба у зверненні до ЗМІ назвав суд “судилищем”, наступною жертвою якого може стати будь-хто із журналістів в Україні. Провини підсудний не визнає.

Наразі визначилися з датами наступних засідань: 16 квітня о 15:30; 29 квітня о 15:30; 13 травня о 15:00; 3 червня о 13:30; 10 червня о 10:30; 18 червня о 10:30. Засідання будуть відкриті. Прокурор зазначив, що потрібно опитати в суді зо два десятки свідків, серед яких журналісти Тарас Майстришин, Євген Гапич та інші. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua