Онлайн TV FM радіо FM пауза

Понад 3 місяці 164 бійця з Прикарпаття очікують на статус учасника АТО

 Івано-Франківську відбулося засідання представників інформаційного центру для учасників АТО та членів їх сімей.

Основним питанням на зустрічі було присвоєння учасника військових дій на Сході статусу учасників АТО. Як розповів Ігор Пасічняк, заступник голови ОДА, сьогодні в області є проблема з таким статусом. За його словами, ще в січні до Коєва було надіслано 164 справи щодо присвоєння бійцям статусу учасників АТО. При цьому, жодна відповідь ще не була надана. Більше того,  44 справи повернули в область. Причиною повернення стало неналежне укомплектування пакету документів, передає Галка.

“У цих комплектах то немає якогось документа, то є копія, а не оригінал. Цікаво, що усі справи пробули там вже 3 місяці. Це основна робота на сьогодні – присвоєння статусу учасників АТО, і якщо військовим легше в цьому питанні, то решті осіб з цим складніше”, – каже Пасічняк.

Він наголосив, що Центр готує записку на Адміністрацію президента щодо повернення цих документів, в якому проситиме пояснення щодо затримки інформування про недоукомплектованість документів.

“У інших областях ця робота відбувається швидше, а в нас чомусь це затягується. На жаль, обласний військкомат не приходить на наші засідання, щоб допомогти прояснити ситуацію, яка склалася”, – запевняє заступник голови ОДА.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua