Онлайн TV FM радіо FM пауза

Перевізники сміття в Івано-Франківську очікують підвищення тарифів

На громадські слухання в Івано-Франіквську винесли проект рішення “Про затвердження норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів”, яке змусить міську владу переглянути тарифи на вивезення сміття. Поки що мешканцям пропонують платити за вивіз сміття не в кубічних метрах, а кілограмах сміття, пише Курс.

Міська влад планує затвердити норми надання послуг з вивезення твердих побутових відходів в Івано-Франківську. Розробники рішення пояснюють, що рішення в першу чергу регулюватиме відносини між перевізниками та полігоном. Наразі сміття, яке вивозить перевізник виміряється у кубометрах. Втім у 2013 році на полігоні ТПВ в с. Рибне було встановлено ваги, яке дасть змогу перейти на розрахунки обсягів побутових відходів виходячи з одиниці маси.

“Не тільки перевізники будуть розраховуватися з полігоном, виходячи з цієї одиниці маси, а й усі мешканці так само мають оплачувати цю послугу, виходячи з реального об’єму утворення в кілограмах”, – сказав заступник начальника департаменту комунального господарства і зв’язку МВК Ігор Семчук.

Втім, перевізники, присутні на слуханнях заявили, що тариф на вивезення сміття мусить зрости.

“Собівартість вивозу чи одного метра кубічного чи одного кілограма сміття в порівняні з 2010 роком все одно зросте. І надіятися на те, що зараз буде тариф 6,41 гривень за кубометр не треба. Я вам разу то кажу”, – повідомив учасникам громадських обговорень заяви Василь Ниборак, представник перевізника ПРаТ “АТП- 0928”.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua