Онлайн TV FM радіо FM пауза

Олександра Заклинська про субсидії: Для франківців “не догледів” чи “не зрозумів” – не пройде

За новим порядком, призначення субсидії відбуватиметься на підставі двох документів – заяви та декларації, які потрібно передати в управління соцполітики. 

Про це 14 квітня на оперативній нараді у міського голови повідомила директор департаменту соціальної політики Олександра Заклинська, пише ГК.

За її словами, в отриманні субсидій цьогоріч є чимало нюансів. Так субсидії на оплату комунальних послуг надаватимуться на 12 місяців, а не лише на опалювальний сезон. 

“При заповненні декларації дохід береться за попередній календарний рік, з 1 січня 2014 року до 31 грудня 2014 року. Щоб отримати субсидію, вже не потрібно таких умов, як наявність у власності двох житлових приміщень та двох автомобілів, наявність у складі  сім’ї осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються та не перебувають на обліку як безробітні”, – зазначила Олександра Заклинська

Окрім того, скасовані всі обмеження щодо майнового стану осіб, які хочуть отримати субсидії, крім  здійснення одноразової покупки за півроку на суму понад 50 тисяч гривень. За словами Заклинської, такі випадки розглядатимуться окремо.

Також студенти денного стаціонару, які винаймають житло, можуть оформити субсидії, але при умові, що на них відкритий рахунок. 

Крім того, Заклинська застерегла франківців від подання недостовірних фактів, зазначивши, що “не догледів” чи “не зрозумів” у отриманні субсидій не пройде. Якщо ж людині нададуть субсидію, а потім виявлять порушення, вона змушена буде повернути субсидію у повному розмірі. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua