Онлайн TV FM радіо FM пауза

На ринках Прикарпаття продається понад 5% неякісної харчової продукції

В ДП “Івано-Франківськстандартметрологія” проводять дослідження щодо визначення якості продукції, яку ми споживаємо, та наскільки якісною є промислова продукція.

В минулому році випробувальний центр підприємства здійснив майже 2 тисячі досліджень, інформує ОДТРК “Карпати”.

Висновки такі: з перевіреної продукції харчової – 5% неякісної, промислової  36%. Перевірено 550 одиниць харчової продукції і сільськогосподарської сировини на якість і понад 600 – на наявність ГМО. 

“Серед досліджених продуктів харчування, які не відповідали вимогам нормативних документів за якісними показниками: масло, безалкогольні напої, вода питна, кондитерські вироби, м’ясні консерви, горілчані вироби. На наявність ГМО досліджувались різновиди зерна. Загалом, неякісними було визнано 5% дослідженої харчової продукції, генетично модифікованими виявили 6% дослідженого зерна. І хоча цей відсоток, на перший погляд, може потішити, адже 5% браку та 6% ГМО – досить оптимістичні показники…”  розповіла спеціаліст ДП “Івано-Франківськстандартметрологія” Ольга Петренко.

Вона додала, що для дослідження зразків продукції зверталися як самі підприємці, так і незадоволені споживачі, і це далеко не весь перелік товарів, які продаються на Прикарпатті, тому загалом відсоток неякісної продукції може бути значно вищим.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua