Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті засудили злочиненне угрупування, яке пограбувало рівненського валютника

Прокуратура Івано-Франківської області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо шести членів організованої групи, яка в травні 2012 року пограбувала валютника на понад 2 мільйони гривень.

Нагадаємо, ретельно спланований грабіж відбувся на автотрасі «Долина-Хуст» неподалік села Шевченкове Долинського району. Спільники заблокували рух автомобіля, в якому перевозили велику суму грошей, та, напавши, відібрали всі кошти, а водіїв вивезли в ліс. 

Тоді злочинці заволоділи 1,6 млн гривень та 3 млн російських рублів, а також мобільними телефонами потерпілих. Усі кошти належали рівненському підприємцю, котрий займався нелегальними валютними операціями. 
У ході розслідування з’ясовано, що в складі організованої групи четверо осіб з Київщини, серед них – два колишніх міліціонери та касир банку з Львівщини. Останній  і був безпосередньо знайомий із потерпілим.
Після тривалого судового розгляду суд погодився з доводами державного обвинувачення, визнав усіх фігурантів кримінальної справи винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 186 (“Грабіж”) КК України. 

Вироком Івано-Франківського міського суду організатора злочинної групи засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Ще двоє членів ОЗГ отримали по 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Колишні правоохоронці відбуватимуть покарання – 4 роки і 6 місяців обмеження волі із конфіскацією майна.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua