Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті вирішують питання утилізації медичних відходів

Упродовж року на території Івано-Франківської області накопичується близько 50 тонн медичних відходів. Значна їх кількість – це відходи, які утворюються у лікувально-профілактичних закладах.

Як зауважують в управлінні екології та природних ресурсів облдержадміністрації,  усі медичні відходи повинні бути правильно і безпечно утилізовані, інакше ця екологічна проблема розростеться до великих масштабів і матиме згубний вплив не лише на життя і здоров’я людей, але й стан навколишнього середовища.

«Утилізація медичних відходів є одним із важливих питань, яке потребує невідкладного вирішення вже сьогодні, адже від цього залежить стан  навколишнього середовища. Варто зауважити, що під час роботи з медичними відходами слід суворо дотримуватися санітарних норм і правил, – розповів керівник управління екології та природних ресурсів Ріяфет Гасимов. – На даний час існують ефективні методи утилізації та обробки медичних відходів (спалювання, хімічна дезінфекція, термічна обробка). Сьогодні кожен лікувально-профілактичний заклад  має свою специфіку і  можливість застосовувати один із цих методів, дозволений санітарними нормами».

За його словами, за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища придбано Інсинератор «Мюллер» моделі СР.50 М вартістю понад 2 мільйони гривень, який призначений для спалювання органічних твердих відходів (середня питома теплота згорання відходів 3500 ккал/кг) методом високотемпературного піролітичного спалювання при температурі до 850°С в камері піролізу, з подальшим допалюванням піролізних газів при t° 1100-1250°С в другій камері.

Продуктивність інсинератора – 50-60 кг/годину, тривалість робочого часу 8-12 година/день при середній калорійності відходів 3500 ккал/кг.

Інсинератор «Мюллер» моделі С.Р.50 М призначений для знищення будь-якого виду органічних відходів, що згорають: небезпечних медичних усіх видів (за винятком радіоактивних), небезпечних біологічних відходів ветеринарії, тваринництва, птахівництва, м’ясопереробної промисловості,  протермінованих фармацевтичних препаратів і відходів фармацевтичної промисловості, стійких органічних відходів, непридатних і заборонених пестицидів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua