Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті пролюстрували одного інспектора ДАІ

102 інспектори ДАІ звільнені у зв’язку з люстрацією.

Таке рішення міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ухвалив після проведення низки перевірок та на підставі закону “Про очищення влади”, повідомляє прес-служба МВС.

Аваков заявив, що звільнені правоохоронці брали участь у складанні протиправних протоколів проти учасників Євромайдану та Автомайдану.

Зокрема, у Києві звільнені 42 співробітники ДАІ, у Львівській області – 16, у Київській – 11, Житомирській – 9, Хмельницькій – 7, Харківській – 5, Полтавській – 4, Дніпропетровській – 3, у Кіровоградській та Херсонській – по 2, в Івано-Франківській – 1 інспектора ДАІ.

“Повторюся, будуть ще суди в цьому зв’язку. І з нашою обвинувальною позицією, і проти нас. Такий процес”, – підкреслив Аваков.

Він також додав, що в понеділок, 19 січня, будуть оголошені правила та початок набору на навчання та стажування в нову патрульну службу, яка прийде на зміну ДАІ. Цей процес розпочнеться у Києві, а далі відбуватиметься у всіх регіонах держави.

Як відомо, у грудні Києво-Святошинський суд засудив колишнього начальника ДАІ цього району Турчина за фальсифікацію 14 протоколів щодо учасників Автомайдану.

Суд призначив інспектору ДАІ покарання у вигляді 1 року обмеження волі з позбавленням права протягом року займати посади у правоохронних органах (максимальна санкція цієї статті – 3 роки).

“Окрім того, суддя повністю задоволив позов про відшкодування моральної шкоди у розмірі 10 000 грн”, – повідомив представник потерпілого Роман Маселко.

“У матеріалах справи жодних даних про те, що Турчин діяв за чиєюсь вказівкою, тобто він сам вирішив фальсифікувати 14 протоколів”, – обурився він.

“Очевидно, що прокуратура з самого початку не мала наміру реально розслідувати ці справи. Більшість справ були просто закриті. Коли ж піднялась буча – зрозуміли, що доведеться чимось жертвувати. Вирішили здати пішаків – інспекторів ДАІ (хоча їх понад 250). ДАІшникам справді почали поспіхом оголошувати підозри та передавати справи в суд”, – підкреслив представник потерпілого.

“У справах – жодного натяку на організованість переслідувань (автомайданівців). Усі ці справи йдуть окремими, самостійними епізодами. Все виглядає так, що 260 інспекторів ДАІ, кожен окремо вирішив нафальсифікувати по десятку документів та невідомо чого покарати невідомих їм водіїв”, – додав він.

“Усі наші намагання піти вище блокуються як прокуратурою так і судом – процес по Турчину це чітко довів. Ось чому на даний момент жодних даних про покарання вищого керівництва ДАІ, яке як мінімум, координувало та контролювало виконання вказівки перших осіб держави покарати Автомайданівців”, – заявив Маселко.

Під час Євромайдану після поїздок до резиденції тодішнього президента Віктора Януковича – Межигір’я – автомайданівці отримували повістки про виклики на допит в якості свідків у рамках кримінального провадження, а також сповіщення від органів ДАІ про необхідність з’явитись у відомство з автомобілем та документами.

Багатьох автомайданівців суди позбавили прав за сфальшованими рапортами ДАІ

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua