Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Івано-Франківщині відзначатимуть рік митрополита Андрея Шептицького

У катедральному соборі Преображення Христового міста Коломия розпочалися перші заходи в рамках відзначення 150-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького.

З цієї нагоди у храмі відбулася урочиста Божественна Літургія, яку очолив Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ кир Василій (Івасюк).  

По її завершенні розпочалася наукова конференція, приурочена 150-літтю від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Під час заходу були представлені та обговорені доповіді на такі теми: “Андрей Шептицький – митрополит, патріот, меценат, праведник світу”, “Митрополит Андрей на Покутті та Гуцульщині”, “Відвідини митрополитом Шептицьким Буковинського краю”.  В їх обговоренні взяли участь священнослужителі, представники місцевої інтелігенції, жителі й гості краю.

Як розповів прес-секретар Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ отець Василь Перцович, така форма проведення була вибрана не випадково: «Ми підготували заходи саме в такій формі, адже вона найкраще дозволяє побачити та оцінити спадщину митрополита Андрея Шептицького. Україна повинна використовувати духовні набутки, заповіти митрополита і в сучасних реаліях. Сьогодні священнослужителі могли почерпнути щось із цієї спадщини, навчитися мудро виходити з складних обставин».

Окрім того, в рамках заходів усі бажаючі мали змогу відвідати презентацію фільму “Ужинки Миколаєвої ниви”. 

Прикметно, що у цей день своє 55-ліття святкував Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ кир Василій (Івасюк). 

Привітати іменинника та побажати успіхів у його нелегкій справі духовного служіння приїхав голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук, перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький та прихожани Української Греко-Католицької церкви.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua