Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мобілізовувати франківців допомагатимуть керівники підприємств

З 20 січня 2015 року стартувала 4 хвиля мобілізації до Збройних Сил України. Перший її етап триватиме 90 днів.

Про це Ігор Сорокопуд розповів сьогодні на щотижневій оперативній нараді у міського голови, передає Фіртка.

 За словами в. о. міського військового комісара Ігоря Сорокопуда, по Івано-Франківську заплановано викликати близько 4 тисяч осіб віком від 20 до 60 років, які є на військовому обліку. Їх викликатимуть з метою проведення медичного огляду та перевірки їхнього стану здоров’я, з’ясування сімейного становища, щоб визначити чи вони можуть підлягати мобілізації.

 В першу чергу мобілізовуватимуть фахівців, які вже проходили строкову військову службу чи мають досвід служби в правоохоронних органах.

 Однак проблемою є оповіщення військовозобов’язаних. За словами комісара лише близько 10 % військовозобов’язаних отримують повістки особисто в руки.

 Відтак Сорокопуд повідомив, що повістки будуть надходити керівникам підприємств. А ті в свою чергу зобов’язані сповістити та забезпечити явку своїх військовозобов’язаних працівників на мобілізацію.

 Задля уникнення чуток, буцімто після отримання повістки, людину одразу забирають на передову, полковник Сорокопуд наголосив, що всі військовозобов’язані спершу проходитимуть медичну комісію. Потім вони будуть направлені до навчальних центрів та військових навчальних закладів, де протягом 30 діб буде проводитиметься підготовка та відновлення військових навиків. Після цього ще протягом 15 діб відбуватимуться бойове злагодження підрозділів. І лише після цього мобілізованих направлятимуть в складі військових частин в район виконання визначених завдань.

Також військовий комісар нагадав, що за ухилення від призову в Україні передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua