Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мер Івано-Франківська збирається у обласну раду

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус не може остаточно сказати чи змагатиметься третій раз за крісло мера. Він пояснює, що за дві каденції вже втомився і якщо серед претендентів знайдеться достойний кандидат, то він, безумовно, його підтримає.

 Про це Віктор Анушкевичус розповів під час розмови з кореспондентом Фіртки.

 «Життя, безумовно, вносить свої корективи. І зараз не проста ситуація, адже у нас на Сході триває війна. Тому, звичайно, добре було б, щоб ця війна закінчилася і був мир. Що ж стосується третього терміну, то чесно кажучи, я зараз не можу остаточно сказати. За ці дев’ять років, які я на посаді, я стомився і витратив купу здоров’я. Не прості були скликання. Якщо в попередньому у мене була своя фракція з 14 депутатів, то в цьому – у мене її немає. Дуже важко давати раду, коли одна політична сила має більшість, тому доводилося докладати багато зусиль. Зрештою, людина не повинна засиджуватися на одному місці дуже довго. Але останнім часом надходить багато звернення від мешканців, які іноді навіть вимагають, щоб я залишився на посаді. Тому остаточно я ще не визначився, тим більше, що треба буде побачити коло претендентів і якщо я побачу там  достойних людей, які буду розвивати місто у тих напрямках, які ми обрали, то я підтримаю одного з них і, можливо, не буду йти на третій термін», – пояснив міський голова.

 Очільник Івано-Франківська також зауважив, що не планує приймати участь у виборах до міської ради, натомість балотуватиметься  до обласної.

 «Я буду підтримувати групу людей, яка зараз формується як потенційні кандидати у депутати. В неї входять як підприємці, представники молодіжних організацій, фахівці з різ них галузей. Але сам у міську раду я йти не буду. Сам я швидше за все буду йти в обласну раду і буду старатися, щоб до неї пройшло багато достойних людей, які зможуть гідно представляти свою територію. Якщо я не буду йти на третій термін міського голови, то буду йти в обласну раду з тим, щоб на рівні області робити все можливе, щоб інтереси міста не були відкинуті в сторону і відстоювати їх  в обласну раду», – додав мер.

 Нагадаємо, на початку травня минулого року Віктор Анушкевичус заявляв, що на тетій термін, як міський голова, йти не збирається.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua