Онлайн TV FM радіо FM пауза

Колковському пом’якшили термін до 4 років в’язниці

Суд вирішив пом’якшити покарання Володимиру Колковському: чотири роки обмеження волі, конфіскація майна і заборона обіймати посади на три роки, пише “Галицький кореспондент” .

18 червня в Апеляційному суді Івано-Франківської області відбуловся розгляду апеляційної скарги обвинуваченого екс-депутата Івано-Франківської міської ради Володимира Колковського.

Нагадаємо: міський суд встановив, що, будучи депутатом міськради, Володимир Колковський вимагав та отримав хабар за сприяння у видачі дозвільних документів на будівництво багатоповерхового будинку в Iвано-Франкiвську. Сторонами такої “угоди” були постраждалий директор ТзОВ “ЛКМ-Інвест” Віктор Ломей і екс-директор департаменту містобудування та архітектури МВК Олег Гаркот.

9 жовтня 2012 р. правоохоронці затримали за підозрою в отриманні хабара в розмiрi 30 тис. доларів Олега Гаркота. Наприкінці жовтня того ж року Колковського оголосили у міжнародний розшук, через кілька тижнів затримали у Хорватії, а згодом екстрадиціювали в Україну.

Щойно справа набула розголосу, “Свобода” вiд депутата, підозрюваного у хабарництвi, вiдхрестилася. У листопаді 2013 р. однопартійці Iвано-Франкiвської мiської органiзацiї заявили, що “Володимир Колковський, який є депутатом-мажоритарником, здобувши перемогу на виборах, вступив до фракцiї ВО “Свобода”, але вiн нiколи не був i не є членом партiї ВО “Свобода”. Мiськрада, більшість у якій становлять “свободівці”, звернулася до тервиборчкому з проханням позбавити повноважень депутата Колковського.

8 листопада 2013 р. Iвано-Франкiвський мiський суд ухвалив рiшення про арешт Колковського. Його звинувачували у вимаганні та одержанні хабара у змові з екс-начальником міського департаменту архітектури Олегом Гаркотом (ч.3 ст.368 ККУ) та шахрайстві, вчиненому повторно або за попередньою змовою групи осіб, або такому, що завдало значної шкоди потерпілому (ч.2 ст.190 ККУ).

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua