Онлайн TV FM радіо FM пауза

Іванофранківці передадуть на схід ще один безпілотник

Протягом чотирьох місяців волонтери спільноти “Заради життя” працюють над розробкою безпілотника. Конструкція майже готова і найближчим часом апарат передадуть на схід.

 Спільнота “Заради життя” – це об’єднання ІТ-спеціалістів Івано-Франківська. Тож не дивно, що саме такі прогресивні люди взялися за створення безпілотника.

 Волонтер організації Віталій розповідає, розробка триває довше, ніж планували спочатку, адже об’єми роботи виявилися набагато більшими, пише Галицький кореспондент.

 Конструюванням безпілотника займаються троє людей у вільний від роботи час – ввечері та у вихідні дні. “Коли думали, що апарат готовий, довелося багато переробляти. Поспілкувалися із людьми, які мають безпосередній досвід таких розробок і зрозуміли, що слід замінити. Дещо більшою виявилася і ціна апарату – орієнтувалися на 3,5 тисяч доларів, нині вже вклали більше чотирьох”, – ділиться Віталій.

 Для роботи над безпілотником спільнотою “Заради життя” був створений окремий бюджет. Кошти виділили працівника ІТ-компанії “Softjorn”, окремо від закупівлі оптичної техніки, бронежилетів та інших засобів, якими також займається організація. Відразу зрозуміли, що проект затратний та без фіксованої дати закінчення, зауважує волонтер. Нині готують пілота, тобто бійця, який буде управляти приладом та обслуговувати його. Віталій зазначає, найближчим часом мають намір випробувати безпілотник і знайти людей, які зможуть профінансувати виготовлення великої кількості таких приладів для бійців різних батальйонів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua