Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-франківські нацгвардійці отримали допомогу з Німеччини

Чергову партію допомоги івано-франківським нацгвардійцям привіз мешканець Березівки, але німець за походженням Курт Зіммхен.

Цього разу у військову частину 1241 волонтер передав медичні засоби: перев’язочний матеріал, бандажі, кровоспинні препарати. Допомогу збирали у п’яти лікарнях у Радеберзі, Німеччина (Саксонія). Допомогу зібрали на загальну суму від 8 до 10 тисяч євро. Подружжя Зіммхейн пояснює, на яку суму чітко сказати не можуть, бо їм передавали не гроші, а безпосередньо медичне приладдя. Його вартість в Україні та Німеччині різна. Щоправда на Україну прибула лише частина допомоги, вивезти її за один раз у Курта Зіммхена не було можливості. Частину допомоги передадуть в АТО, а частину у військовий госпіталь у Чернівцях, пише “Галицький кореспондент”.

“Частина німців підтримує українців, вони готові допомагати. Ми також співпрацюємо із релігійною громадою, туди входить росіянка. Їй соромно за те, як з народом України чинить Росія. Останній раз допомогу з Німеччини ми привезли напередодні Миколая – це були подарунки, іграшки і солодощі для дітей. Від грудня до кінця січня ця релігійна громада, разом із росіянкою звісно, вязали шкарпетки для військових. Тому окрім медичного приладдя, ми для військових привезли теплий одяг, білизну, спальні мішки, а для госпіталів – постільну білизну”.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua