Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківський екс-беркутівець розповів, як вивозив тіла жінок на смітник

Сьогодні, 21 січня в Івано-Франківському міському суді розпочалось судове засідання у справі екс-беркутівця Олега Рябова, якого звинувачують у жорстокому вбивстві двох жінок, пише Бліц-Інфо.

Варто зазначити, що після затримання убивця хотів вдати із себе неосудного, але увагу суду привернуло те, з якою методичністю і холоднокровністю чоловік приховував сліди свого злочину. Також суд звернув увагу на те, що Рябов вже відбував ув’язнення за скоєння подвійного вбивства. Згодом експертиза підтвердила здогади колегії суддів і вказала на те, що на момент скоєння вбивств, вказаний чоловік повністю усвідомлював свої вчинки. Тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

Cьогодні до зали суду прибули прокурор, захист обвинуваченого та під конвоєм доставили підозрюваного. Також прибув один із потерпілих.

На початку засідання адвокат заявив, що 19 січня підозрюваний приймав психотропні ліки, адже пережив приступ і мав проблеми зі здоров’ям. Тож, на думку захисту, він не може брати участь у судовому засіданні та давати покази. Тому просить відкласти суд і провести медичну експертизу. До слова, підсудний й справді поводив себе доволі дивно – кричав щось про Російську імперію, Югославію та автомат, просив велосипед та смикав себе за волосся.

Натомість прокурор не погодився з таким клопотанням, адже вважає, що суд все ж таки може продовжувати розгляд справи. В підсумку колегія суддів на місці вирішила, що судове засідання можна продовжити, тож прокурор оголосив обвинувальний висновок.

Як зазначено, обвинувачений Рябов жорстоко вбив двох жінок на ґрунті побутового конфлікту. Начебто, одна з жінок була винна йому гроші, а коли він приїхав їх забрати, то вона відмовилась їх віддавати, тож він вдарив її по обличчю. Та жінки натомість почали з нього насміхатись. У підсумку він вбив їх обох. Їхні тіла відніс у ванну, а наступного дня приїхав на велосипеді зі своїм псом та вивіз трупи на смітник у Рибному. Прокурор зазначив, що підсудний вже був судимий за подвійне вбиство у 1996 році на території Словацької республіки.

Рябов з обвинувальним висновком не погодився. Каже, тіла на смітник вивіз він, але вбивав – не він.

Опісля потерпілий Попадинець подав позов на відшкодування йому матеріальної та моральної шкоди (9 за похорон одієї з жертв та 10 тисяч гривень – моральної шкоди). Потерпілий є опікуном дітей одніє із вбитих жінок Савенко, яка була йому рідною сестрою. 

Чоловік розповів, що про злочин йому тільки відомо те, що йому розповіли в міліції. У квартирі, де трапилось вбиство ніколи не був, з подругою сестри, другою жертвою Дикою знайомий теж не був. Тож нічого більше сказати не може. Просить відшкодувати цивільний позов та засудити вбивцю довічно.

Натомість другий потерпілий до суду не з’явився, тільки прислав прохання розглядати справу без нього. Цивільний позов подавати не бути, свідчення можуть взяти до уваги ті, які подавав на досудовому слідстві. Тим не менш суд вирішив не розглядати справу без другого потерпілого та відкласти розгляд до 18 лютого.

Також колегія суддів вирішила продовжити термін тримання під вартою Рябова на два місяці.

Як повідомляло Бліц-Інфо, раніше підсудний працював в роті спеціального призначення «Беркут» – інструктором із бойової підготовки. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua