Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківські депутати просять Президента повернути “Героя України” Бандері та Шухевичу

Міська рада прийняла звернення до Президента України про повернення звання «Герой України» провіднику Організації українських націоналістів Степану Бандері та головнокомандувачу Української повстанської армії Роману Шухевичу.

Повний текст звернення публікуємо нижче.

Президенту України

П. Порошенку

Звернення

12 жовтня 2011 року рішенням Вищого адміністративного суду України скасовано Укази Президента України  від 12 жовтня 2007 року та від 20 січня 2010 року, якими було присвоєно звання «Герой України» Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Цим незаконним та протиправним рішенням попередня, антиукраїнська та антидемократична влада держави, пішовши на поводу Кремля, формально позбавили звань «Герой України» Степана Бандеру та Романа Шухевича. Проте, як і десятиліттями до цього рішення, так і останні чотири роки постаті Бандери й Шухевича були героїчними для українського народу. 2014 рік довів, що розпочата ними на початку ХХ століття боротьба за незалежну Україну триває й досі. Сьогодні як ніколи вони є символами звитяги та мужності, прикладом для сучасних воїнів-захисників української держави.

Шановний пане Президенте України – за мужність та самопожертву в українській національно-визвольній боротьбі просимо Вас повторно видати Укази про присвоєння Степану Бандері та Роману Шухевичу звання «Герой України». Цим Ви підтвердите, що є самостійним президентом незалежної української держави, за яку боролися і віддали своє життя провідник Організації українських націоналістів Степан Бандера та головнокомандувач Української повстанської армії Роман Шухевич. Також засвідчите, що жоден із сучасних захисників української землі, які віддали своє життя за неї, не будуть забутими українською державою.

Такої позиції Глави української держави щодо наших Героїв вимагає не тільки громада міста Івано-Франківська, не тільки народ України, але й історична справедливість. Повернення звання «Герой України» є також вимогою Революції гідності, яка відбулася під гаслами української національно-визвольної боротьби.

 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua