Онлайн TV FM радіо FM пауза

Фільм про франківських комунальників покажуть в Японії (Курс)

Створена за підтримки Держкіно дебютна повнометражна стрічка Надії Парфан “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” стала першим українським документальним фільмом, який покажуть на японському телебаченні, інформує Курс.

Права на фільм придбала компанія NHK — найбільший радіо- і телемовник в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Аудиторія телеканалу в самій лише Японії складає понад 50 мільйонів домогосподарств, інформує пресслужба Держкіно.

“NHK зацікавилися нашим фільмом ще на етапі виробництва, а перемовини про продаж тривали близько року. Ми дуже раді знайти таку аудиторію для свого фільму і що наше кіно стане містком між такими далекими країнами”, — розповів продюсер фільму Ілля Гладштейн.

“Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” – трагікомедія про працю і творчість івано-франківських комунальників. Режисерка знімає найбільш відповідальний момент для підприємства, що забезпечує місто теплом, – початок опалювального сезону. Під шквалом скарг від споживачів комунальники змушені рятувати застарілі комунікаційні споруди. Вони закручують гайки, латають діри в трубах та… співають у профспілковому хорі!

Зйомкам картини сприяли телеканал Current Time та Львівська кінокомісія.

Наадаємо, проект цієї картини став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисер та автор сценарію – Надія Парфан, продюсери – Ілля Гладштейн та Юлія Сінькевич. Сума державної фінансової підтримки становить 1 млн 69 тис. грн при загальній вартості виробництв – 1 млн 169 тис. грн.

Фільм “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” отримав три нагороди в індустріальній секції міжнародного кінофестивалю у Трієсті (Італія).

Українська прем’єра стрічки відбулася 18 липня у межах конкурсної програми європейських документальних фільмів X Одеського міжнародного кінофестивалю.

Стрічка вийде у прокат 17 жовтня, на початку опалювального сезону.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua