Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дітей зі сходу у Івано-Франківську зустріли з національними прапорами

Близько тисячі дітей, учасників програми культурного обміну “Різдво в Карпатах: Схід і Захід разом” сьогодні приїхали на Прикарпаття. Їх зустрічали обласна адміністрація, представники районів Івано-Франківської області та родини, у яких діти проведуть тиждень різдвяних канікул.

До Івано-Франківська діти прибули потягом у 31 вагон. На вокзалі їх чекали представники приймаючої сторони – працівники райдержадміністрацій та родин, які приїхали зустріти тих, ким належить заопікуватися. Кожну групу дітейу поїздці на Прикарпаття супроводжували двоє дорослих – керівник групи й лікар. Дітей провели в автобуси і доправили до місця поселення.

Гостей зі сходу на вокзалі привітали ініціатори та організатори акції, зокрема голова Івано-Франківської ОДА Олег гончарук і народний дпутат від Єнакієвого Олег Недава.

“Особливістю цієї благодійної акції “Різдво в Карпатах” є те що дітки будуть жити в сім’ях. Ми хочемо показати дітям нашу гостинність, традиції і звичаї. І задекларувати, що все-таки на сьогоднішній день ми – єдина Україна”, – сказав Олег Гончарук.

За його словами, для дітей заплановані різні культурно-мистецькі заходи, а також великий концерт в Івано-Франківську.

“Ми планували такий обмін ще в 2013 році – щоби діти з Луганська та Донецька приїхали на західну Україну і подивилися, як тут живуть люди. Маємо надію, що діти, повернувшися додому, будуть нести думку, що ми всі українці єдині. Що в тому, якою мовою розмовляємо, між нами всеодно немає ніяких протиріч, – відзначив Олег Недава. – Діти приїдуть і скажуть: ми там були, нас там любили, до нас дуже гарно ставилися. І дорослі це мають почути”.

Прикарпаття прийняло дітей віком від 10 до 15 років з різних міст міст Донеччини, а також дітей з родин вимушених переселенців з Харкова, Дніпропетровська та Херсонщини.

“На Донбасі інформація дуже неоднозначна. Так, дітей лякали бандерівцями, донецький нардеп. -визнав донецький нардеп. – Але ті люди, які зараз знаходяться на території, звільненій від окупації, вони розуміють, хто такий бандерівець і що він їм несе мир і спокій. І що краще жити у вільній єдиній Україні, ніж біля так званого Великого брата”.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua