Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чотирьох посадовців-хабарників триматимуть у Франківському СІЗО, загальна сума застави – 341 040 грн

В п’ятницю, 21 серпня, до Івано-Франківського міського суду було доставлено чотирьох посадових осіб, яких підозрюють у вчинені кримінального злочину передбаченого ч.3 ст. 368 ККУ (Одержання хабара).

Суд встановив, що сільський голова одного із сіл Снятинського району, а також секретар тієї ж сільради, заступник начальника відділу Держземагенства у Снятинському районі та перший заступник начальника Головного управління Держземагенства в Івано-Франківській області вимагали та отримали від одного з підприємців різні суми грошових коштів у національній та іноземній валюті за можливість одержання ним дозволу на виготовлення проекту землевідведення на земельну ділянку площею 0,8 га за межами одного із сіл Снятинського району, інформує 0342.ua.

Суд врахувавши всі обставини вказаного провадження та той факт, що жоден із підозрюваних раніше до кримінальної відповідальності не притягався і те, що скоєний ними злочин не носить насильницького характеру, ухвалив обрати для всіх підозрюваних по даному кримінальному провадженні міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру грошової застави для секретаря сільради та першого заступника начальника Головного управління Держземагенства в Івано-Франківській області – у розмірі 97 440 грн кожному, для сільського голови та заступника начальника відділу Держземагенства – 73 080 грн кожному.

Крім того, щоб унеможливити вплив на хід досудового розслідування, окремими ухвалами суду усіх чотирьох осіб було відсторонено від займаних ними посад. Триматимуть усіх підозрюваних у Івано-Франківському СІЗО.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua