Онлайн TV FM радіо FM пауза

Більше кілометра кабелю викопали і вкрали на Франківщині

Із понад 20 крадіжок кабелю телефонного зв’язку на Івано-Франківщині міліціонери розкрили тільки п’ять.

Від початку року на Івано-Франківщині стався 21 випадок викрадення телефонних кабелів і кабелів зв’язку. Загалом було викрадено більше кілометра кабелів, пише Курс.

“Крадіжки кабелів, які містять мідь та інші кольорові метали, стаються переважно в сільській місцевості. Крадії викопують кабелі, обрізають їх і випалюють метал. Його потім і здають в пункти прийому брухту. До речі, це незаконно – пункти не мають права приймати брухт промислового значення”, – повідомив начальник управління карного розшуку УМВС в області Ігор Баб’юк.

За словами оперативника, такі крадіжки несуть дуже великі збитки підприємствам. А в час теперішньої мобілізації і підвищеної готовності до надзвичайних ситуацій перебої зі зв’язком є ще й  небезпечними.

Правоохоронці закликають прикарпатців, щоби вони не толерували такі крадіжки і повідомляли про них чи про підозру скоєння в міліцію.

Наразі міліціонери розкрили тільки 5 крадіжок кабелю. Злочини виявляють переважно зі значним запізненням, і знайти й затримати крадіїв досить складно.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua