Онлайн TV FM радіо FM пауза

Анатолій Гриценко з робочим візитом відвідав Івано-Франківськ (відео)

В Івано-Франківську з робочим візитом перебуває лідер політичної сили «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Під час зустрічі з журналістами обговорили основні напрямки, в яких повинна рухатися держава, а також стан проведення реформ. Детальніше, дивіться повтор прямого ефіру програми “Новий погляд” з Анатолієм Гриценком на ТРК “РАІ”.

Політик наголосив, що Порошенко та парламент за 3,5 роки насправді могли завершити три ключові реформи, без яких країна не може рухатися вперед, проте – цього зроблено не було.

«Перше – це нарешті справедливий суд. Об’єктивно скажу, що чимало зроблено. Але і тут вийшли за межі – надвисоке забезпечення суддів, порівняно з пенсіями та зарплатами українців. Тим не менше суд не працює. Немає останнього ключового – покарання ЗА.

Законопроект 4109, який внесений мною, і ще з лютого місяця лежить в парламенті. Він якраз і передбачає жорстку кримінальну відповідальність за хабарництво, яке впливає на прийняття судових рішень. Тому на додаток до всього, що зроблено – стимулів, професійного відбору, навчання – потрібно додати «меч покарання», який передбачає для хабарників пожиттєву тюрму, без права на амністію з конфіскацією майна. Ось чого не вистачає.

Ну і звичайно запровадження антикорупційної системи судів, які дозволили б швидко притягнути до відповідальності найвищих посадових осіб. Якщо не буде суду, який гарантує захист прав, свобод і власності кожного з нас, – то не варто говорити про будь-яку іншу реформу.

Друга реформа – енергетика. Негайно потрібно провести повну ревізію наявних у нас ресурсів. Імпортний газ нам не потрібен. Що ж стосується енергоефективності. Ми повинні за рахунок зменшення споживання електроенергії, знизити ціни наших товаровиробників.

Ми зараз витрачаємо на одиницю продукції в 5 разів більше, ніж інші. Поставляючи наші товари на експорт, – їм дуже важко конкурувати на ринку. Тому потрібно розвивати енергоефективність та взятися за приведення в порядок тарифів.

Реально можна зменшити тарифи – провести ревізію наявних ресурсів, ціноутворення, викинути з ціноутворення дорогі яхти, футбольні клуби, телеканали, утримання фракцій, міністрів та прокурорів і отримаємо реальну тарифну політику.

І третє – реформа силового блоку. Тут важливо змінити філософію. Сьогодні силовий блок держави зорієнтований на захист влади від народу, а не на захист народу від зовнішнього ворога. Захищати країну нема кому, зате владу є.

Це неправильно і саме президент повинен змінити ситуацію. Після введення цих змін, можна починати говори про інші реформи», – пояснив Анатолій Гриценко.

https://www.youtube.com/watch?v=WAapwKe_HgI
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua