Онлайн TV FM радіо FM пауза

Американці й поляки шукатимуть на Франківщині свердловини, аби видобувати газ

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук зустрівся із заступником голови польсько-української господарчої палати Олегом Дубішем та регіональним менеджером з питань надання послуг буріння компанії «United Oilfield Services» Анджеєм Гаєвським, повідомили в ОДА.

Зазначена компанія, у статутному капіталі якої є американські інвестиції, функціонує з 2011 року і виступає одним з лідерів у розвитку нафтогазового комплексу, зокрема щодо використання та відновлення запасів енергоресурсів.

Керівництво «United Oilfield Services» запропонувало створити на Прикарпатті робочу групу за участю українських, польських, американських геологів, інженерів, науковців, яка б вибрала в області найбільш перспективні свердловини для здійснення на них заходів із газорозриву з метою інтенсифікації видобутку.

«Ми взяли на себе зобов’язання привезти в Україну високотехнологічне обладнання, і спробувати за його допомогою збільшити видобуток, – зазначив Анджей Гаєвський. – Процес є екологічно безпечним, а наше обладнання може стати корисним за багатьма напрямками нафтогазовидобутку».

Регіональний менеджер «United Oilfield Services» висловив сподівання на співпрацю з прикарпатськими видобувними компаніями, які мають відповідні ліцензії на свою діяльність. Серед них – товариство «Газінвест».

Під час зустрічі голова ОДА зосередив увагу на готовності обласної влади сприяти реалізації намірів представників польської сторони.

Зауважимо, що в області відомо про 42 родовища вуглеводнів, з яких промисловим комплексом освоєно 31 родовище. З 2004 року на Прикарпатті спостерігається тенденція до скорочення нафтовидобутку, що обумовлено завершальною стадією розробки родовищ, ускладненою геологічними і технологічними умовами експлуатації, а також зменшенням обсягів розвідувального та експлуатаційного буріння.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua