Онлайн TV FM радіо FM пауза

136 викладачів медуніверситету отримали повідомлення пройти медкомісію, частина потрапила під мобілізацію

Військомат працівникам університету надіслав 136 повідомлень про те, що викладачі зобов’язані пройти медкомісію. Більшість з них медкомісію вже пройшли.

 Про це повідомив ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко, пише ГК.

«Уже десять викладачів університету сидять на валізах та чекають відправлення в навчальний центр. Для порівняння можу сказати: сьогодні з області від’їжджає 12 новобранців і 10 з них – із медуніверситету», – пояснює Микола Рожко. Щоправда, ректора турбує те, що його працівники забезпечують навчальний процес, і він вже звернувся з проханням, аби для професорів, деканів, директорів інститутів, заступників деканів, тобто керівників структурних підрозділів, зробили виняток. Тобто щоб їх не мобілізовували, адже понад 60 осіб із тих, хто отримав повістки, –  з керівного складу.

«Половина тих, хто отримав повістки, пройшли медкомісію. Про те, скільки з цієї кількості людей отримали повістки про мобілізацію, я не знаю, бо мені відмовили дати таку інформацію, але я як керівник мав би це знати. Воєнкомат як окрема держава», – скаржиться ректор.

Нагадаємо: упродовж трьох попередніх хвиль мобілізації медиків до лав ЗСУ не призивали, йшли тільки добровольці. Цього разу під мобілізацію потрапили викладачі лише тернопільського, чернівецького та івано-франківського медуніверситетів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua