Онлайн TV FM радіо FM пауза

Донька Сергія Дідича поділилася спогадами про батька (Бліц.Info)

Донька загиблого на Майдані Сергія Дідича – Ірина поділилась спогадами про батька у проекті “Характери гідності”, повідомляє Бліц.Info.

Проект створили до п’ятих роковин початку масових розстрілів у центрі столиці Національний музей Революції Гідності та громадське об’єднання “Родина Героїв Небесної сотні”.

“Тато вірив у еко-туризм. Якщо йти цим шляхом, можна гарно розвинути нашу місцевість. Є куди приїжджати, що подивитися і що показати. Як можна не любити походи!? З наметами, рюкзаками… Виходиш на вершину і бачиш увесь світ…”, – розповідає Ірина, донька Сергія Дідича.

Сергій Дідич народився і жив на Івано-Франківщині. В дитинстві мріяв стати моряком. Заснував громадську організацію “Клуб мандрівників “Золоте руно”. Першим почав розробляти маршрути туристичних сплавів по Дністру, мріяв перетворити його на центр туристичного розвитку Прикарпаття. Створив регіональний центр розвитку сільського туризму “Дністровський каньйон”. Планував зняти ще багато туристичних телепрограм про відпочинок на Дністрі. Жив у селі Стрільче, де власноруч відбудовував батьківську хату.

Разом із дружиною перебував на Майдані з початку грудня. Був сотником Івано-Франківської сотні. Додому у Городенки подружжя приїжджало на кілька днів і знову поверталося до столиці. Востаннє з родиною бачилися на Різдво. Він був на передовій, а його дружина — на Майдані. Сергію Дідичу було 44 роки.

“Характери гідності” – серія роликів про те, якими герої Майдану були в житті. Це короткі історії про їхнє дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення. Оповіді, розказані найближчими родичами, покликані нагадати нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua