Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті все частіше викрадають колеса автівок

Останнім часом збільшилася кількість звернень від громадян про крадіжки коліс із автомобілів. Ввечері власники залишають під будинком цілі автомобілі, а вже зранку – виявляють без коліс.

Так, 23-річний мешканець м.Яремча, виявив крадіжку коліс з власного автомобіля “Сітроєн Джампі”, якого він залишив на ніч на площадці під житловим будинком. З цим повідомленням чоловік звернувся до працівниківЯремчанського відділення поліції. Подія трапилася в ніч з 02 на 03 грудня, а вже 15 грудня правоохоронці встановили зловмисника.

Ним виявився ровесник потерпілого, 23-річний раніше судимий за хуліганство, мешканець Галицького району. Як було встановлено, чоловік, узявши автомобіль у свого знайомого, поїхав у мальовничі Карпати. Та, як пояснив затриманий, йому не вистачало грошей. Аби продовжити відпочинок, він вирішив підзаробити. На території м. Яремче молодик добре орієнтувався, оскільки раніше працював тут. Тож, не довго думаючи – зняв колеса, із автомобіля, який знаходився під будинком на центральній вулиці міста. Проте його злочинні діяння вистежили правоохоронці. 

Викрадені чотири колеса в зловмисника вилучено та повернуто власнику. Підозрюваний у вчиненому зізнався, адже його затримали із речовими доказами, які знаходилися у багажнику його автомобіля.

Наразі слідчим підрозділом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3-ох років. Крім, того чоловіка перевіряють на причетність до скоєння подібного роду злочинів. Триває розслідування.

Практика свідчить, власники автомобілів часто своєю необережністю сприяють викрадачам. Можна значно зменшити ризик стати жертвою такого злодія, дотримуючись звичайних заходів перестороги:

– надійніше тримати автомобілі на стоянках під охороною, або у гаражі із надійним замком;

– якщо необхідно залишити автомобіль на ніч, просто неба, обирати треба добре освітлене місце, яке проглядається; не паркувати легковик у безлюдних місцях;

– встановити на автомобілі сигналізацію;

– використовувати для закріплення коліс спеціальні гайки, болти;

– можна помітити колеса й шини, у разі викрадення, їх буде легше розпізнати;

– не залишати у салоні цінні речі, адже окрім коліс, зловмисник може прихопити і їх;

– у випадку крадіжки одразу звертатися до поліції.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua