Онлайн TV FM радіо FM пауза

Звільненого через “люстрацію” головного лікаря Вигодської лікарні не поновили на посаді

Вчора, в Долинському районному суді Івано-Франківської області відбулося слухання справи щодо визнання протиправним рішення 36 сесії Долинської районної ради від 27 листопада 2014 року про розірвання контракту з головним лікарем Вигодської міської лікарні Мар’яном Студентом та скасувати його.

Справа викликала великий резонанс: на засідання прийшло багато активістів і представників громадськості, пише Стик.

Представник позивача, Богдан Яковина, апелював до кількох обставин.

Перше – що звільнення неправомірне, бо не відповідає умовам, які передбачені у контракті.

Друге – це те, що були порушення у роботі сесії, зокрема питання про звільнення не було вчасно розміщено на сайті ради та й проголосували за нього лише з другого разу й лише тому, що на них тиснули активісти, які були присутні в залі.

Суддя, що вів справу, Іван Лицур, двічі зупиняв виступ адвоката Яковини, з зауваженням перейти ближче до суті справи.

Окрім того, за словами Яковини, позивача не було запрошено на сесію, й на той час його взагалі було госпіталізовано, адже перед тим до його кабінету “увірвалися активісти” й побили його.

Активісти запевняють, що не чіпали головного лікаря й що в Студента немає жодної довідки, яка б могла підтвердити, що його побили.

Представник районної ради зауважив, що рішення про розірвання контракту було прийнято з другої спроби, перше голосування не набрало необхідної кількості голосів. Після цього голова районної ради скористався своїм правом поставити питання на поіменне голосування.

Депутати одноголосно погодилися з порядком денним сесії, в якому під номером 10 було питання про розірвання контракту з Студентом. Таким чином, визнати рішення сесії неправомірним -неможливо.

Окрім того, не можна говорити й про тиск на депутатів, адже з 47 присутніх – 40 тоді проголосували за, 5 – проти, а 2 утрималося.

Та головною причиною, на думку представника райради, чому Мар’ян Студент не може вимагати скасувати рішення сесії, це тому, що воно ще не набуло чинності, адже на час розгляду справи рішення сесії призупинено.

Сьогодні вранці, о 9 годині, суддя оголосив, що в позові Мар’яну Студенту відмовлено.

Нагадаємо, в листопаді, Мар’яна Студента пролюстрували смітником активісти ВОРО «Майдан».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua