Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Єзупільській громаді відбувся фестиваль духовної пісні «Духова криниця»

Бурштин

24 червня у день свята Івана Хрестителя в Єзупільській громаді відбувся фестиваль духовної пісні «Духова криниця». Святкування розпочалося з Божественної літургії за участю Архієпископа і Митрополита Івано-Франківської Української греко-католицької церкви Володимира Війтишина.

На Древній Галицькій землі в урочищі Вишновець поміж селами Сілець і Єзупіль є духовне місце – Криниця Святого Духа. Сюди щороку на свято Івана Хрестителя з’їжджаються сотні паломників для спільної молитви, оздоровлення цілющою водою та насолодитись співом, адже саме у цей час проводять ще й фестиваль духовної пісні.

Цьогоріч святкування розпочалося з ранкової Божественної Літургії, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Української греко-католицької церкви Володимир Війтишин. 

Святкову відправу супроводжував хор церкви Пресвятої Трійці села Стриганці. Молилися за мир та спокій в країні, за процвітання та добробут. Просили в Бога справедливості та сили пройти усі випробування.

Після літургії уся процесія рушила до головного місця сили – Криниці Святого Духа, тут відбулося освячення води, яка за переказами та свідченнями багатьох паломників має цілющі властивості. Тому священослужителі окропили освяченою джерельною водою вірян. Поряд криниці є спеціальна будівля де встановили крани звідки зручно набирати воду у горнятко чи пляшки. Люди кажуть, що скільки б не черпали воду із Духової Криниці, вона ніколи не міліє. А ще переконані, що за цілющими властивостями не поступається йорданській та придатна для використання протягом року.

Митрополит Володимир Війтишин, каже що до цієї місцини усі охочі можуть приходити не тільки на прощу але й щоденно, тут гарне і спокійне місце для молитви та роздумів.

Далі розпочався фестиваль духовної пісні участь в якому взяли колективи з Єзуполя, Побережжя, Ганнусівки та Стриганців Єзупільської громади, а також колективи з сусідніх Букачівецької та Дубовецької громад. Увагу привернув колектив юних бандуристок школи мистецтв Єзупільської сільської ради.

Під час заходу відбувався благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України, який організував БФ «Червоне серце» разом з ГО «Моє майбутнє». Голова громадської організації каже, що це вже п’ятий організований такий ярмарок, більшість речей які продають зроблені власноруч.

Вже третій рік поспіль БФ «Червоне серце» допомагає нашим військовим.

На свято для продажу та збору коштів для військових привезли із собою експонат – простріляний бронежилет, який врятував життя солдату. А ще використані та розмальовані гільзи, військові ящики. Все що побувало на лінії вогню.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua