Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Бурштині відбувся благодійний захід «Все починається з любові». Відео

Бурштин

Благодійний захід «Все починається з любові», приурочений творчості Тараса Шевченка за ініціативи учнів та вчителів Бурштинського ліцею №3 під керівництвом заступника директора з виховної роботи Любові Піцун.

Основна мета – це збір коштів для військовослужбовців, що перебувають у шпиталях.  Більше, того із різними мистецькими заходами, учні цього ліцею вже неодноразово провідували військових, даючи їм надію та силу до життя.

«Ми їдемо до наших військових. Ми бачили їхні покалічені тіла, але й ми бачили їхні живі душі у яких б’ється живе серце, яке вірить у те молоде покоління, у нас українців, що ми єдині у вірі і великій перемозі», – зазначає заступник директора з виховної роботи Бурштинського ліцею №3 Любов Піцун.

Учні ліцею майстерно відтворили на сцені, у вигляді театральних постановок, різні етапи життя Тараса Григоровича, але так чи інакше пов’язані з сердечними справами.

Перше, ще дитяче кохання Тараса — Оксана Коваленко. Сусідська дівчинка, з якою найбільше полюбляв проводити час малий Тарас. Ожили на сцені й герої його поеми – Катерина з дитям, що є символом України, зрадженої й зневаженої, тоді, російською імперією, а сьогодні знову пошматована москалями. Була тут й княжна Варвара Рєпіна, з нерозділеним коханням до Шевченка, та вірною взаємною дружбою на роки. Шквал аплодисментів залу отримав романс, який написала та виконала Любов Піцун.

Як розповіла, організатор цього літературного заходу, тема почуттів, є близькою для підлітків, тому вони активно брали участь у його підготовці.

«Коли нам вчителька запропонувала брати участь у виставі, ми всі погодилися, адже це дуже цікаво. Я вважаю, що Шевченко на даний момент є дуже актуальною темою і ми всі повинні читати його твори і надихатися», – каже учениця Бурштинського ліцею №3 Анастасія Рик.

«Навчальний заклад практикує різні благодійні заходи, активно долучаються до волонтерства задля наших захисників», – наголошує директорка Бурштинського ліцею №3 Руслана Лащ.

Тарас Шевченко вже понад два століття об’єднує націю, є духовним символом українського народу, який бореться за справедливість.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua