Онлайн TV FM радіо FM пауза

Викрадачеві гравію на Прикарпатті загрожує штраф та конфіскація

У четвер, 30 квітня, відбулося судове засідання у справі про незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення. Рішенням суду винним було визнано жителя Богородчанського району, затриманого на місці злочину.

Прокуратурою Богородчанського району встановлено, обвинувачений знаючи про відсутність у нього необхідних для користування надрами та видобування корисних копалин спеціального дозволу (гірничого відводу), робочого проекту на розробку русла регульованих та руслоочисних робіт, здійснив видобування та подальше завантаження корисних копалин загальнодержавного значення – піщано-гравійної суміші (гравію) з берега річки «Бистриця Солотвинська». Такі дії були вчинені за допомогою автомобільної техніки – трактора-екскаватора марки «ЮМЗ 6-КМ» з метою одержання прибутку від подальшої реалізації незаконно видобутих корисних копалин.

Вироком суду від 30.04.2015 обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 9 тисяч 350 гривень та конфіскації автомобільної техніки – трактора, яким здійснювався вивіз піщано-гравійної суміші.

На даний час вирок суду не набрав законної сили, сторони кримінального провадження вправі оскаржити його на протязі 30 днів.

“Я відвідую судові засідання у цій справі, щоб зловмисники не уникли покарання, – розповідає громадський діяч Михайло Бойчук “Хімік”. – Справу вже намагалися “замнути”, тому буду слідкувати за її перебігом”.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua