Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мобілізація у Богородчансько-Надвірнянському військкоматі: 20 добровольців і 225 в розшуку

В Богородчансько-Надвірнянському об’єднаному районному військовому комісаріаті на Івано-Франківщині сьогодні проходять медкомісію за четвертою хвилею мобілізації 10 чоловіків. Один з них – доброволець, зголосився без повістки.

Медогляд проходять і 16-літні, і 40-річні. У військкоматах “гаряча” пора – в один і той самий час тривають заходи четвертої “хвилі” військової мобілізації і стають у військкомат на облік юнаки, повідомляє Курс.

“Сьогодні на медогляді у нас за повістками про мобілізацію є 10 чоловіків, – розповідає майор Юрій Мельник, заступник міського комісара Богородчан. – Загалом з початку “хвилі” роздано для вручення 1525 повісток, з’явилося до нас 175 чоловік. Ще 20 зголосилися самі, без повісток. Медогляд проходять всі 195. Стосовно 47 з них рішення прийнято. Решта обстежуються”.

Придатними до військової служби медкомісія військкомату визнала 19 чоловіків. Непридатні за станом здоров’я – 24, ще 4 частково непридатні.

“Станом на сьогодні відправлено в Збройні Сили 10 чоловік з Богородчанського району. Зараз вони проходять підготовку в селі Старичі Львівської області”, – рапортує Юрій Мельник.

За його словами, план з мобілізації військкомат виконує “на рівні трохи нижче середнього”. “Зважаючи на липневі події минулого року, люди повільно йдуть у військкомат”, – відзначає військовик. Тоді, протестуючи проти мобілізації, жінки перекривали автотрасу державного значення.

Юрій Мельник відзначає, що таких чоловіків, які би тікали від мобілізації, немає. Проте досить багато людей відсутні за місцем проживання.

“Особливо богородчанські села Маркова, Бабче, Манява, Раковець, Яблунька, Пороги, Гута – дуже багато людей, майже всі чоловіки, по заробітках за кордоном. Але звітній матеріал є. Подаємо запити про перетин кордону і з’ясовуємо, чи справді люди за межами України. В розшук на даний час подали 225 чоловік”, – розповідає військовик.

Саме проходить медкомісію мешканець Богородчан, 41-річний Василь Мороз. Колишній вчитель фізкультури не має військової спеціальності і досвіду.  

“Проходжу лікарів, буду служити. Йду свідомо. Йду добровільно. Я українець, люблю свою землю і буду її захищати,  хвилюється і мне медичну картку в руках чоловік.  Стареньку маму лишаю хвору в хоспісі, вона не чує і не бачить, майже не говорить  навіть не розуміє, що я йду на війну. Але хто піде, якщо ми не підемо?” 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua