Онлайн TV FM радіо FM пауза

35 художніх творів про війну презентували у Франківському Музеї мистецтв. Відео

Прикарпаття

Їх презентували у Франківському Музеї мистецтв Прикарпаття 12  українських митців. Щоб показати силу та міць українського народу на полотні, художники об’єднались у рамках одноденної мистецької акції «Україна: від війни до миру».

Прийняв участь у проєкті і Валерій Дувірак. Митець представив тут три роботи. Одна із них на козацьку тематику називається «Воля і честь».  

Більшість представлених тут робіт належить франківським митцям. 4 своїх твори представив тут і молодий художник Орест Кузів. У цей трагічний час, зізнається Орест, фіксувати думки та події сьогодення на полотні буває вкрай важко. Так на одній із картин, митець зобразив простріляну кулями стіну у вигляді України. А ще дві ластівки, які символізують волю.

Організував цю творчу акцію благодійний фонд «Український реконструкційний фонд» із Києва. Мета акції, кажуть організатори, популяризація українського мистецтва у світі, акцентування уваги західного суспільства до проблем України, пов’язаних з війною та демонстрація духу незламності українського народу.

В рамках акції, художники та скульптори планують виставити свої роботи й на закордонних майданчиках.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua