Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпаття перейшло в “червону” зону

Новини

З 24 січня в Івано-Франківській області почав діяти червоний рівень епідемічної небезпеки. Це перший регіон в Україні, де запровадили локдаун через критичну динаміку поширення коронавірусу.

Відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Так, в області діятимуть обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня. Про це під час засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС повідомила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. 

Керівниця області зазначила, що з часу встановлення «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки здійснюватиметься щоденна оцінка епідеміологічної ситуації в області. Відтак, за необхідності, вживатимуться додаткові заходи, спрямовані на стримування швидкого поширення коронавірусу. Також будуть продовжені графіки роботи пунктів щеплення, щоб максимально забезпечити вакцинацію населення проти COVID-19. 

Окрім того, рішенням комісії рекомендовано перевести заклади освіти на дистанційну форму навчання до стабілізації ситуації. Також будуть проводитися перевірки закладів торгівлі, громадського харчування, спортивних залів на предмет наявності у працівників та відвідувачів документів про вакцинацію проти коронавірусу.

Нагадаємо, під час “червоної” зони в області заборонена:

  • робота закладів громадського харчування, крім адресної доставки та замовлень;
  • робота закладів освіти, в яких повністю вакциновані менш як 100% співробітників;
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;
  • робота закладів освіти, крім дитячих садків та початкових класів шкіл;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів та фітнес-центрів,
  • проведення масових заходів;
  • робота закладів культури.
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua