Онлайн TV FM радіо FM пауза

На руїнах Пнівського замку планують провести консерваційні роботи. Відео

Новини

Прикарпатську твердиню, руїни Пнівського замку планують законсервувати. Відбудеться це у межах реалізації Міжнародного Румунсько-Українського проєкту «Об’єднані спадщиною». Вартість робіт складає 83 мільйони гривень. Поки не розпочалась «велика консервація» на руїнах фортеці представники клубу замку «Краснодвір» проводять благодійні екскурсії.

Сьогодні Пнівський замок є свідком багатьох подій, каже пан Володимир, що датується другою половиною XVI століття. Зараз тут проводяться благодійні екскурсії. Донати планують витратити на майстерню ІР-дронів для військових.

Пан Ігор у роль свого персонажа, Куропатву, володаря Пнівської фортеці перевтілився одразу. Під час благодійної екскурсії він розповідав про історію твердині, розбудову, особливості  та функціонування.

Серед гостей благодійної екскурсії і пан Юрій, увага якого прикута до таємничості Пнівської твердині. Науковець каже, що тут залишається величезний шмат роботи для археологів, адже на території замку під землею залишається ще багато не дослідженого.

На руїнах Пнівського замку планують провести консерваційні роботи. Голова Пасічнянської громади Андрій Гунда зазначає, що їх вартість складає 83 мільйони гривень. Це кошти міжнародних грантів. За його словами вже розроблено проєктно-кошторисну документацію.

Зараз фортеця під пильним оком відеоспостереження. Також встановлено інформаційні стенди та освітлено твердиню. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua