Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатські правоохоронці викрили злочинну схему переправлення за кордон військовозобов’язаних осіб

Новини

В ході досудового розслідування встановлено, що до незаконної схеми причетні 35-річний та 30-річний мешканці Тлумацької громади. Вони виготовляли для військовозобов’язаних документи, за якими влаштовували їх на роботу водіями вантажних мікроавтобусів у приватне підприємство. Відтак вносили ці неправдиві відомості в інформаційну систему «Шлях». Таким чином призовники могли перетинати державний кордон.

За це з одного чоловіка зловмисники брали по 6,5 тисяч доларів. Спершу вони отримували «аванс», а згодом решту суми. Затримали зловмисників поблизу прикордонного пункту Порубне, що в Чернівецькій області. Фігуранти намагалися втекти. Одного чоловіка затримали, інший наразі перебуває у розшуку.

За місцями проживання фігурантів правоохоронці провели обшуки. Вилучено гроші, отримані від незаконної дільності, копії документів, вогнепальну зброю та боєприпаси. Також вилучено транспортні засоби, на яких перевозили «клієнтів». Одному із фігурантів повідомлено підозру. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою.

Спільнику слідчі заочно повідомили про підозру. Їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua