Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатець написав першу дитячу книжку про Довбуша

Новини

Прикарпатець Василь Карп’юк написав першу дитячу книгу про легендарного опришка «Олекса Довбуш. Таємниця Сили». Твір вийде 1-го грудня.

Так, у книжці описані історичні джерела, народні перекази та легенди, а також авторська уява та його досвід, пише РАІ з посиланням на Видавництво Discursus.

Як зазначено в анотації, «пірнувши в цю оповідь, читач разом з Олексою поживе у лісі поруч із вовками й вивірками, приєднається до опришківської ватаги й зазирнеш у світ героїчної минувшини Карпат. А головне, врешті дізнається, звідки взялася Олексина Сила і чи зміг він її опанувати».

“Це історія справжнього українського супергероя, який мав від природи Розум і здобув Силу. Але навіть наймудріший володар великої сили – завжди людина, а кожній людині властиво віддаватися Почуттям… Саме такого Олексу Довбуша й відкриває нам Василь Карп’юк – справжнього”, – відзначив редактор книжки Іван Андрусяк.

Відзначимо, Василь Карп’юк народився 1988 року в гуцульському селі Брустури Косівського району. Поет, прозаїк, публіцист,  автор збірки вибраних творів «Мотлох» та поетичної книги «BRUSTURY».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua