Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прототип марсіанського дому збудували в Бристолі. Відео

Новини

Надувну споруду нещодавно добудували в британському Бристолі. Художниці Елла Гуд і Нікі Кент присвятили сім років свого життя тому, щоб уявити, як люди житимуть на Марсі. Для цього залучили вчених-космонавтів, архітекторів, інженерів, дизайнерів і навіть студентів.

У будівництві брали участь експерти, які мають досвід зведення жител в Антарктиді. Вони враховували, скільки матеріалів вдасться доставити на Червону планету, і що на ній уже є. Будинок складається з наземної надувної конструкції, яку заповнять щебенем чи реголітом. Також буде підземний рівень, для якого використають лавові поглиблення, що трапляються в корі Марса.

Двоповерховий дім площею 53 квадратні метри живиться від сонячних панелей і розрахований на середню температуру — мінус 63 градуси Цельсія.

Усередині буде гідропонна система для вирощування рослин, зокрема їстівних.

На підземному рівні розміститься диспетчерська з усіма системами життєзабезпечення, дві компактні спальні капсули, а також душ і марсіанський туалет, який розробили переможці організованого НАСА конкурсу. Будинок відкритий для відвідування до кінця жовтня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua