Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Рогатинщині протестували через закриття філії “Ощадбанку”. Відео

У Букачівцях, що на Рогатинщині, закривають касу, яка обслуговує 13 населених пунктів. Місцеві жителі пікетували філію “Ощадбанку”.

Люди б’ють на сполох, адже населення громади понад 5 тисяч, і 1 800 з них – пенсіонери, до найближчого відділення – 28 кілометрів, а дорога до села давно потребує капремонту.

Протестувальники зібралися під філією обласного управління “Ощадбанку”, щоб висловити незадоволення рішенням про закриття єдиної філії у селищі. Протестували не тільки мешканці Букачівців, а ще й  жителі сусідніх сіл.

Дізнавшись про ситуацію, до села оперативно приїхали представники Рогатинської та Івано-Франківської філій “Ощадбанку”. Вони повідомили, що скорочення філій відбувається не лише в Букачівцях, а ще в інших селах, де існують відділення четвертого типу, які не мають достатньої кількісті клієнтів та прибутку.

До найближчого відділення ощадбанку майже 30 кілометрів, добиратися складно через погані дороги. До слова, в селі лише один автобус. Голова Букачівської селищної територіальної громади Олександра Вітер-Любевич повідомила, що готує звернення до київського керівництва з проханням залишити філію “Ощадбанку” в селі Букачівці.

Деталі – у сюжеті:

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua