Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбулась традиційна інспекція. Відео

428486486 981706130192310 3290582853021380591 n - В Івано-Франківську відбулась традиційна інспекція. Відео - rai.ua Місто

Традиційна вівторкова інспекція пройшла у Івано-Франківську. Так, минулого тижня мешканці Горбачевського, 40 у соцмережах поскаржилися на захаращену приватну будівлю неподалік їх житлового будинку.

Мешканці двору скаржаться на автомобілістів, які їздять цим двором, щоби не виїжджати на центральну дорогу зі світлофорами. Через хаотичну їзду минулого року тут постраждали двоє дітлахів. Тому окрім перенесення смітників, люди просять встановити шлагбаум.

«Тут купа сміття завжди, розвелися щури та кліщі. Діти тут не можуть гуляти, тому що тут  небезпечно. Друге питання – хочемо перенести смітник, тому що сміття скидають практично з усього району. І третє питання – хочемо поставити шлагбауми, тому що наш двір проїзний. Діти не можуть безпечно гуляти, проводити час так, як їм захочеться, тому що дуже багато машин. Ми мешканці Горбачевського 40, сьогодні запросили міського голову сюди, щоби він нам допоміг вирішити цю проблему, тому що ми самі не в силі», – каже мешканка вул. Горбачевського, 40 Надія Григорович.

Далі інспекція вирушила обстежувати мікрорайон Пасічна. Через вулиці Горбачевського, Федьковича вийшли до автовокзалу та гімназії імені Сабата. Де-не-де за цим маршрутом після зими залишилися ями на дорогах. Їх, каже директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак, доведеться латати під час ямкових ремонтів.

«Через війну, за ці два роки фактично менше стали виконуватися роботи. Відповідно, багато чого приходить в такий занепад. Зокрема десь по дорогах ями робляться. Будемо продовжувати їх ремонтувати ямковим ремонтом. Також скаржилися мешканці на смітники. Смітники – то наша проблема. Ми, на жаль, не можемо зараз упорядкувати їх в плані сортування сміття. Будемо думати, як вирішувати ці проблеми, зокрема Горбачевського 40», – розповідає директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак.

Далі за маршрутом – дамба, сквер «Первоцвіт» та зупинки громадського транспорту.

«Зупинки, сквери, відпочинкові зони зауважень наразі не було і стараємось робити роботи для покращення. Звертали увагу на дамби, на зупинки громадського транспорту, також на сквери та відпочинкові зони. Тут зараз проводяться роботи з очищення, готуємо територію для відпочинку мешканців», – наголошує директор КП «БЛАГОУСТРІЙ» Михайло Яцків.

Загалом, резюмує міський голова Руслан Марцінків, мікрорайон Пасічна – добре розвинена частина міста. Багато що зроблено за минулі роки, однак поточні ремонти тут таки необхідні.

«Мешканці запросили, ми прийшли, відреагуємо. Також подивилися, що треба зробити прибирання. Зараз уже закінчується зима, почнеться весна, і треба, щоби місто було чисте, прибране й упорядковане. В цьому мікрорайоні багато що вдалося зробити за попередні роки, але багато ще попереду. Тому спілкуємось, говоримо, хочемо дещо зробити біля гімназії упорядкування. Хочемо також те, що можна зробити поточними, невеликими ремонтами. Бо загалом найголовніше зараз допомагати нашим військовим. Але й місто повинно бути чистим і достойним українським тилом», – зазначає міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua